28 augustus 2022 | Algemeen - Toernooien -

5 tm 11 September banen ’s avond en in ’t weekend beperkt beschikbaar voor vrijspelen

5 tot en met 11 September worden op ons park de masters georganiseerd.

De afsluiting van de toernooien gebeurd traditioneel met de masters. En dit jaar worden die op ons park georganiseerd. 

Vroeger was het tennis landelijk ingedeeld in districten en jaarlijks werden in elk district de masters gespeeld in het enkelspel. De geschiedenis gaat verder terug wat betreft de jeugd district kampioenschappen. Om deel te kunnen nemen aan het toernooi moet je tijdens het seizoen punten verzamelen in de open toernooien. In het tijdperk voor het internet en de mobiele telefoons, kon je jouw positie op de lijst bekijken in de landelijke dagbladen, tegenwoordig zijn er natuurlijk moderner manieren.

Dit toernooi heeft een lange historie en vele bekende tennissers hebben in hun carrière hieraan deelgenomen. Ook veel spelers met een Dash ’35 verleden; Leon Niemantsverdriet; Roger Versteeg; Glenn Smits; Rens in ’t Veld; John Naaktgeboren; Wilco Geenen; Bram Bruinse; Tim Jansen; Lars Hordijk; Max Oskam; Vivian Polak; Maaike Groot; Danique Baart; Emma Goedkoop; Tahnee Luns.

Nadat in 2018 de laatste District kampioenschappen zijn gehouden in de regio Rotterdam (Capelle aan den IJssel), heeft de tennisbond in 2019 het initiatief genomen om masters provinciaal te organiseren, waarbij ook dubbels werden gespeeld. Dit toernooi is toen georganiseerd in Sassenheim, en was met ± 250 deelnemers bij de senioren best succesvol te noemen. Na de Corona lockdown in 2020, is de senioreneditie van 2021 helaas niet doorgegaan. Vanaf dit jaar wordt het toernooicircuit en de Masters niet meer in de 12 provincies gespeeld, maar is er gekozen voor 12 regio’s. De provincie Zuid-Holland is hierbij opgesplitst in 3 regio’s (Leiden; Den Haag; Rotterdam), zodat meer spelers de gelegenheid krijgen om mee te doen aan de Masters. Heb je zin om mee te doen, meld je dan aan via mijnknltb.nl ‘masters Rotterdam’. Er wordt gespeeld in categorieën 2 tm 9 singels en dubbels. Dus iedereen kan in principe meedoen.

In het verleden heb ik meerdere edities van zowel de jeugd- als de senioren masters georganiseerd of begeleid, en was dan ook blij dat ik door onze vereniging gevraagd werd om de wedstrijdleiding/organisatie van de Masters van dit jaar te organiseren op de banen van Dash ’35. Nu hopen dat het weer geen roet in het eten gooit en er voldoende deelnemers zijn om er een leuk toernooi van te maken.

Oliver Geenen

Wedstrijdleider