Rolstoeltennis

Bij Dash’35 hebben we verschillende enthousiaste leden die rolstoeltennis spelen. Ze trainen samen maar tennissen ook met de andere leden. Of je nu in een rolstoel over het tennisveld rolt (daarom heten ze ook wel ‘rollers’) of dat je rent, iedereen kan met en tegen elkaar tennissen. Bij Dash’35 kun je rolstoel tennissen op alle niveaus; van beginner tot KNLTB-selectiespeler. Zo heeft ons lid Ivar van Rijt de rolstoel-finale op de US Open Junior gespeeld.

Wist je dat je ook rolstoelstennis kunt spelen als je een beperking aan je handen of een halfzijdige verlamming hebt? Er zijn zelfs spelers in een elektrische rolstoel. Ook als je in het dagelijks leven niet rolstoelafhankelijk bent maar door je beperking niet valide kunt sporten, dan kan rolstoeltennis een goede optie zijn.

Bij Dash’35 werken we samen met de Esther Vergeer Foundation. Zij ondersteunen ons bij het organiseren van activiteiten, faciliteert de jeugd van rolstoelen en helpt bij het werven van nieuwe leden.

Training voor de rollers

Wekelijks traint de rollersgroep op maandagavond om 19.00 uur onder leiding van een gediplomeerde tennistrainer en een assistent zodat de training op het niveau van de spelers in de groep wordt afgestemd. Het is ook mogelijk om met een groep lopende tennissers mee te trainen als je niveau gelijkwaardig is. Bij voldoende animo en beschikbaarheid van trainer en banen kunnen er in overleg ook lessen ingepland worden op andere dagen/tijdstippen.

In de zomermaanden trainen we op de gravelbanen van Dash’35 en in de winter is het mogelijk om deel te nemen aan onze trainingen in Tennishal Schenkeldijk in Dordrecht. In de tennishal liggen 4 hardcourt tennisbanen (zelfde soort ondergrond als bij de Australian Open).

Vind je het leuk om een keer rolstoeltennis te komen spelen of wil je kijken of rolstoeltennis iets voor jou is, dan ben je uitgenodigd om een training op dinsdagavond bij te wonen. Neem ook gerust contact op met Peter Paul Passchier, de clubtrainer van Dash’35. Je vind de contactgegevens op de pagina Training.

Wanneer je je vooraf aanmeldt bij rolstoeltennis@dash35.nl dan proberen we een passende rolstoel voor je klaar te zetten en laten we je weten als de training door bijvoorbeeld slecht weer niet door kan gaan. Er is ook een tennisracket wat je kan lenen.

Toegankelijkheid

Bij Dash’35 zijn alle 10 gravelbanen toegankelijk voor rolstoeltennissers en in het clubgebouw is een aangepaste toilet/douche ruimte. Daarnaast hebben we een speciale berging waar de rollers zelf hun rolstoel kunnen opbergen en pakken wanneer zij vrij willen spelen.

Wanneer je wil komen rolstoeltennissen dan is het niet nodig om direct over een tennisrolstoel te beschikken. De Esther Vergeer Foundation biedt de tennisrolstoel in bruikleen aan voor de jeugd.

Voor volwassen spelers heeft Dash’35 zelf een aantal rolstoelen die ingezet kunnen worden en via UniekSporten is het mogelijk om een rolstoel te huren wanneer je wat langer wil kijken of tennis wat voor jou is. Uiteindelijk kan een sportrolstoel aangeschaft worden met een sportbudget wat bij de WMO van de gemeente aangevraagd kan worden. Dash’35 kan je daarbij voorzien van informatie.

Wil je meer informatie, mail dan naar rolstoeltennis@dash35.nl We vertellen je graag meer over rolstoeltennissen bij Dash’35. Bezoek ook eens de KNLTB rolstoeltennis pagina waar je meer informatie kunt vinden over rolstoeltennis in Nederland of kijk eens naar dit filmpje over rolstoeltennis bij Dash’35 dankzij RaboClubSupport:

Partners van Dash'35