Vereniging

Onze tennisvereniging, D.L.T.C. Dash’35 bestaat sinds 1935 en is de sportiefste club van Dordrecht waar gezelligheid en ontspanning de bindende factor is tussen recreatie- en wedstrijdsport. Voluit is onze naam Dordrechtse Lawn Tennis Club Dash’35.

Dash betekent ‘met snelheid bewegen’. Je kunt bij ons tennissen voor de gezelligheid maar ook als je wat meer prestatiegericht bent aangelegd, kun je je vaardigheden meten in allerlei competitievormen. Meer informatie vind je op de website.

Park en kantine

Ons groene en bloemrijke park heeft 10 goed onderhouden gravelbanen, een fraai clubhuis en een groot en schoon terras. Langs de banen kun je het prachtig onderhouden groen bewonderen. De medewerkers daarvan staan klaar om je voor of na het tennissen te voorzien van een hapje of een drankje. Nog niet gegeten of geen zin/tijd gehad om te koken? Er zijn ook maaltijden te verkrijgen.

En ook als je niet tennist of geen lid bent, ben je welkom in onze kantine voor een hapje, drankje of maaltijd.

Lid worden van Dash

Dash’35 is een gezellige vereniging waar iedereen welkom is als lid en iedereen op zijn/haar niveau kan tennissen. Dit geldt voor spelers van categorie 9 (beginners) tot en met categorie 1 of 2 (de betere spelers). Of je nu recreatief wilt spelen of meer competitief, Dash’35 heeft aan iedereen, van jong tot oud, genoeg te bieden. Na afloop van het tennis is er volop gelegenheid in de kantine of op het terras gezellig iets te drinken.

Lid worden

Trainers

Dash’35 biedt aan leden de mogelijkheid om zich (verder) te bekwamen in het tennisspel door middel van tennislessen in veel varianten onder leiding van onze eigen ervaren, vakkundige en volledig gediplomeerde tennistrainers. Beginners en jongeren raden we wel aan om tennisles te nemen. Je leert dan snel op een goede manier de beginselen, waarmee je blessures kunt voorkomen. Er zijn tennislesmogelijkheden in veel varianten, zowel tijdens het zomerseizoen op het eigen tennispark, als in de winter in de tennishal. Je kunt privéles krijgen, maar ook in groepsverband. Op alle tennislessen is het Lesreglement 2018 van toepassing, zie elders in deze website.

Training

Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het besturen van de vereniging en bestaat uit de volgende leden:

Tennissen bij Dash’35

Bij Dash’35 spelen we op 10 gravel tennisbanen. Deze ondergrond is in principe het hele seizoen van maart tot november bespeelbaar. In de wintermaanden kunnen we door de zachtere winters tegenwoordig ook vaak een balletje slaan.

Om als lid een baan te reserveren heb je de KNLTB Club App nodig. Deze kun je via de Google Playstore en de AppleStore downloaden.

Racketavond

Op maandagavond vanaf 19.00 uur is er een racket-avond waarbij ieder lid, uitgezonderd ochtendleden, welkom is. Aanmelden van tevoren is niet nodig, gewoon binnenlopen in het clubhuis en een van de racketavond begeleiders maakt ter plekke de indeling met de aanwezige deelnemers. Over het algemeen zijn er 3 speelrondes: 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Je bepaalt zelf hoeveel rondjes je mee doet en het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld om 20.00 uur aan te sluiten.

Op deze avond is afhangen niet mogelijk, maar word je naar speelsterkte/tenniservaring ingedeeld voor één of meer partijen (mixed-dubbel of dubbel).

Competitietennis

In het voorjaar (april tot begin juni) speelt Dash’35 met een aantal gemengde teams, herenteams én damesteams, zowel in de landelijke competitie als in de districtscompetitie op een hoog niveau en is daarmee de sterkste tennisvereniging in de regio Zuid-Holland-Zuid. Er wordt competitie gespeeld op dinsdagmiddagen, vrijdagavonden, zaterdagen en zondagen. De landelijke (zondag)competitie is het meest prestatiegericht.

Ook in de herfst (september/oktober) wordt in KNLTB-verband competitie gespeeld.

Gedurende de competitie (en tijdens een aantal toernooien) zijn de banen bezet voor genoemde evenementen. Op zaterdag en zondag zijn in beginsel alle banen daarvoor gereserveerd. Bij de overige competities is er beperkte speelruimte. Zie ook het jaarprogramma.

Competitie

Beleid omgangsvormen DASH’35

Dash’35 wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar de leden met plezier hun sport beleven en waar de bezoekers zich welkom voelen. Bij dat streven passen geen ongewenste omgangsvormen. Het bestuur van Dash’35 doet zijn uiterste best om ongewenst gedrag te voorkomen en áls dat desondanks toch voorkomt, de gevolgen daarvan te minimaliseren.

De volgende maatregelen zijn door het bestuur van Dash ‘35 genomen om ongewenst gedrag te voorkómen:

 • Er is beleid omgangsvormen opgesteld.
 • Leden worden geïnformeerd over dit beleid via de website en vanaf 2019 in de jaargids.
 • Er is een vertrouwenspersoon aangesteld (VCP).
  Deze functionaris neemt binnen de vereniging een onafhankelijke positie in en is aanspreekbaar in onverhoopte gevallen van ongewenst gedrag.
  Binnen Dash is dat ons lid Elize van Schaardenburg. Zij is bereikbaar via mail: evanschaardenburg@xs4all.nl.
  De VCP is in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • In het jaarverslag is vanaf 2018 aandacht voor omgangsvormen en risicopunten.

Download beleid

Tennis in de wintermaanden

Met de huidige winters kunnen we over het algemeen vrij lang buiten blijven tennissen op onze gravelbanen. Waar vroeger de banen van pakweg november t/m maart dicht waren, zien we tegenwoordig dat nog kunnen tennissen op gravel in deze maanden. Dit is mede dankzij het onderhoudswerk dat een groepje trouwe vrijwilligers doet in samenwerking met BHS Sportparkservice B.V..

Echter, er zijn omstandigheden dat de banen niet bespeelbaar zijn, ook als je soms denkt dat er wel gespeeld moet kunnen worden. Dat leggen we hieronder uit.

Bij regen

Een beetje regen kan de baan best hebben maar stop direct met tennissen als door regen:

 • De baan begint te glimmen
 • Er plasjes water ontstaan op de baan
 • De toplaag van de baan zacht en modderig aanvoelt

Verlaat de baan zonder te slepen! Dat is beter voor de baan.

Bij sneeuw

Het spreekt voor zich dat zodra er sneeuw op de baan ligt je niet verder kunt. Verlaat ook nu de baan zonder te slepen.

Bij vorst

Bij vorst mag er niet getennist worden.

Na vorst en opdooi

Als het gevroren heeft en daarna weer boven 0 graden is, dan is het soms verleidelijk om weer de baan op te gaan. Maar omdat de ondergrond nog bevroren kan zijn is het risico dat je de toplaag stuk loopt/kapot trapt erg groot. Vaak zijn ook de lijnen omhoog gevroren. Daarom is er eerst onderhoud nodig voor je de tennisbaan weer op mag. Eerst moeten de lijnen er weer goed ingebracht worden. Anders is het gevaarlijk voor de spelers en is de kans groot dat de lijnen tijdens het spel eruit worden gelopen.

Onderhoud aan de banen kan alleen als de banen het toelaten, het weer daar geschikt voor is en er onderhoudsmensen beschikbaar zijn. Bij strengere vorst kan het ook zijn dat er eerst gewalst moet worden om de toplaag hard genoeg te maken zodat er gespeeld kan worden.

En dat kan enkele dagen duren (en na strenge vorst zelfs een paar weken).

Hoe weet je of de banen open of dicht zijn?

We communiceren dit via de KNLTB.club APP

Is een tennisbaan via de APP te reserveren, dan is deze bespeelbaar. Zodra de banen gesloten worden vanwege het vorst, sneeuw, te veel regen of onderhoud dan worden bestaande reserveringen geannuleerd. Hierover krijgen degene die een baan gereserveerd hebben een bericht.

Daarnaast worden de netten meestal omlaag gedraaid, maar dat kan niet altijd tijdig gebeuren. Ga nooit op een baan spelen waar het net omlaag is gedraaid. Zijn de netten omhoog maar is de baan zacht en ontstaan er kuilen/putten als je afzet? Stop dan meteen met spelen en verlaat de baan.

Als de banen weer bespeelbaar zijn, worden de netten weer z.s.m. omhoog gedraaid. En zullen we de baan vrijgeven in het de KNLTB.club APP voor afhangen.

Ga niet zomaar de baan op want het risico is dat je de toplaag kapot loopt en dat betekent dat de banen daardoor langere tijd niet bespeelbaar zullen zijn en dat onze onderhoudsmannen serieus veel werk hebben om de baan weer bespeelbaar te maken.

Partners van Dash'35