Vereniging

Onze tennisvereniging, D.L.T.C. Dash’35 bestaat al 88 jaar en is de sportiefste club van Dordrecht waar gezelligheid en ontspanning de bindende factor is tussen recreatie- en wedstrijdsport. Voluit is onze naam Dordrechtse Lawn Tennis Club Dash’35.

Dash betekent ‘met snelheid bewegen’. Je kunt bij ons tennissen voor de gezelligheid maar ook als je wat meer prestatiegericht bent aangelegd, kun je je vaardigheden meten in allerlei competitievormen. Meer informatie vind je op de website.

Park en kantine

Ons groene en bloemrijke park heeft 10 goed onderhouden gravelbanen, een fraai clubhuis en een groot en schoon terras. Langs de banen kun je het prachtig onderhouden groen bewonderen. De medewerkers daarvan staan klaar om je voor of na het tennissen te voorzien van een hapje of een drankje. Nog niet gegeten of geen zin/tijd gehad om te koken? Er zijn ook maaltijden te verkrijgen.

En ook als je niet tennist of geen lid bent, ben je welkom in onze kantine voor een hapje, drankje of maaltijd.

Lid worden van Dash

Dash’35 is een gezellige vereniging waar iedereen welkom is als lid en iedereen op zijn/haar niveau kan tennissen. Dit geldt voor spelers van categorie 9 (beginners) tot en met categorie 1 of 2 (de betere spelers). Of je nu recreatief wilt spelen of meer competitief, Dash’35 heeft aan iedereen, van jong tot oud, genoeg te bieden. Na afloop van het tennis is er volop gelegenheid in de kantine of op het terras gezellig iets te drinken.

Lid worden

Trainers

Dash’35 biedt aan leden de mogelijkheid om zich (verder) te bekwamen in het tennisspel door middel van tennislessen in veel varianten onder leiding van onze eigen ervaren, vakkundige en volledig gediplomeerde tennistrainers. Beginners en jongeren raden we wel aan om tennisles te nemen. Je leert dan snel op een goede manier de beginselen, waarmee je blessures kunt voorkomen. Er zijn tennislesmogelijkheden in veel varianten, zowel tijdens het zomerseizoen op het eigen tennispark, als in de winter in de tennishal. Je kunt privéles krijgen, maar ook in groepsverband. Op alle tennislessen is het Lesreglement 2018 van toepassing, zie elders in deze website.

Training

Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het besturen van de vereniging en bestaat uit de volgende leden:

Tennissen bij Dash’35

Bij Dash’35 spelen we op 10 gravel tennisbanen. Deze ondergrond is in principe het hele seizoen van maart tot november bespeelbaar. In de wintermaanden kunnen we door de zachtere winters tegenwoordig ook vaak een balletje slaan.

Om als lid een baan te reserveren heb je de KNLTB Club App nodig. Deze kun je via de Google Playstore en de AppleStore downloaden.

Racketavond

Op maandagavond vanaf 19.00 uur is er een racket-avond waarbij ieder lid, uitgezonderd ochtendleden, welkom is. Aanmelden van tevoren is niet nodig, gewoon binnenlopen in het clubhuis en een van de racketavond begeleiders maakt ter plekke de indeling met de aanwezige deelnemers. Over het algemeen zijn er 3 speelrondes: 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Je bepaalt zelf hoeveel rondjes je mee doet en het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld om 20.00 uur aan te sluiten.

Op deze avond is afhangen niet mogelijk, maar word je naar speelsterkte/tenniservaring ingedeeld voor één of meer partijen (mixed-dubbel of dubbel).

Competitietennis

In het voorjaar (april tot begin juni) speelt Dash’35 met een aantal gemengde teams, herenteams én damesteams, zowel in de landelijke competitie als in de districtscompetitie op een hoog niveau en is daarmee de sterkste tennisvereniging in de regio Zuid-Holland-Zuid. Er wordt competitie gespeeld op dinsdagmiddagen, vrijdagavonden, zaterdagen en zondagen. De landelijke (zondag)competitie is het meest prestatiegericht.

Ook in de herfst (september/oktober) wordt in KNLTB-verband competitie gespeeld.

Gedurende de competitie (en tijdens een aantal toernooien) zijn de banen bezet voor genoemde evenementen. Op zaterdag en zondag zijn in beginsel alle banen daarvoor gereserveerd. Bij de overige competities is er beperkte speelruimte. Zie ook het jaarprogramma.

Competitie

Beleid omgangsvormen DASH’35

Dash’35 wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar de leden met plezier hun sport beleven en waar de bezoekers zich welkom voelen. Bij dat streven passen geen ongewenste omgangsvormen. Het bestuur van Dash’35 doet zijn uiterste best om ongewenst gedrag te voorkomen en áls dat desondanks toch voorkomt, de gevolgen daarvan te minimaliseren.

De volgende maatregelen zijn door het bestuur van Dash ‘35 genomen om ongewenst gedrag te voorkómen:

  • Er is beleid omgangsvormen opgesteld.
  • Leden worden geïnformeerd over dit beleid via de website en vanaf 2019 in de jaargids.
  • Er is een vertrouwenspersoon aangesteld (VCP).
    Deze functionaris neemt binnen de vereniging een onafhankelijke positie in en is aanspreekbaar in onverhoopte gevallen van ongewenst gedrag.
    Binnen Dash is dat ons lid Elize van Schaardenburg. Zij is bereikbaar via mail: evanschaardenburg@xs4all.nl.
    De VCP is in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • In het jaarverslag is vanaf 2018 aandacht voor omgangsvormen en risicopunten.

Download beleid

Partners van Dash'35