Vereniging

Onze Club Dash’35, de sportiefste tennisvereniging van Dordrecht waar gezelligheid en ontspanning de bindende factor is tussen recreatie- en wedstrijdsport, bestaat al 86 jaar. Voluit is onze naam Dordrechtse Lawn Tennis Club Dash’35. Dash betekent ‘met snelheid bewegen’. Je kunt bij ons tennissen voor de gezelligheid maar ook als je wat meer prestatiegericht bent aangelegd, kun je je vaardigheden meten in allerlei competitievormen. Meer informatie vind je in onze jaargids.

Park en kantine

Ons groene en bloemrijke park heeft 10 goed onderhouden gravelbanen, een fraai clubhuis en een groot en schoon terras. Langs de banen kun je het prachtig onderhouden groen bewonderen. De medewerkers daarvan staan klaar om je voor of na het tennissen te voorzien van een hapje of een drankje. Nog niet gegeten of geen zin/tijd gehad om te koken? Er zijn ook maaltijden te verkrijgen.

En ook als je niet tennist of geen lid bent, ben je welkom in onze kantine voor een hapje, drankje of maaltijd.

Lid worden van Dash

Dash’35 is een gezellige vereniging waar iedereen welkom is als lid en iedereen op zijn/haar niveau kan tennissen. Dit geldt voor spelers van categorie 9 (beginners) tot en met categorie 1 of 2 (de betere spelers). Of je nu recreatief wilt spelen of meer competitief, Dash’35 heeft aan iedereen, van jong tot oud, genoeg te bieden. Na afloop van het tennis is er volop gelegenheid in de kantine of op het terras gezellig iets te drinken.

Lid worden

Trainers

Dash’35 biedt aan leden de mogelijkheid om zich (verder) te bekwamen in het tennisspel door middel van tennislessen in veel varianten onder leiding van onze eigen ervaren, vakkundige en volledig gediplomeerde tennistrainers. Beginners en jongeren raden we wel aan om tennisles te nemen. Je leert dan snel op een goede manier de beginselen, waarmee je blessures kunt voorkomen. Er zijn tennislesmogelijkheden in veel varianten, zowel tijdens het zomerseizoen op het eigen tennispark, als in de winter in de tennishal. Je kunt privéles krijgen, maar ook in groepsverband. Op alle tennislessen is het Lesreglement 2018 van toepassing, zie elders in deze website.

Training

Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het besturen van de vereniging en bestaat uit de volgende leden:

 • Jacco Bakker – Voorzitter
  06-21517082 – voorzitter@dash35.nl
 • Marjolein van den Berg – Secretaris
  06-13894383 – secretaris@dash35.nl
 • Harold van Krimpen – Penningmeester
  06-31539840 – penningmeester@dash35.nl
 • Joost Sterenborg – Accommodatie
  06-55176426 accommodatie@dash35.nl
 • Otto van Wort – Horeca
  06-22197878 – otto.v.wort@drim.nl
 • Arthur Pinkse – Technische zaken
  06-22491968 – arthur.pinkse@planet.nl
 • Nienke Wagenaar – Jeugdzaken
  06-24678525 – nienke@hoogerwerf.com

Tennissen bij Dash’35

Het hele seizoen kan er in 90% van de tijd vrij getennist worden. Je hoeft niet te reserveren. Als alle banen bezet zijn, kun je op het elektronische afhangbord (zie hoofdstuk Handleidingen verderop in deze jaargids) zien wanneer de eerste baan vrij komt. In het begin van het seizoen kan er in de avonduren soms een korte wachttijd voorkomen. Daarna zijn er vrijwel altijd banen beschikbaar.

Racketavond

Op maandagavond is er een racket-avond waarbij ieder lid, uitgezonderd ochtendleden, welkom is. Op deze avond is afhangen niet mogelijk, maar word je naar sterkte ingedeeld voor één of meer partijen (mixed-dubbel of dubbel).

Competitietennis

In het voorjaar (april tot begin juni) speelt Dash’35 met een aantal gemengde teams, herenteams én damesteams, zowel in de landelijke competitie als in de districtscompetitie op een hoog niveau en is daarmee de sterkste tennisvereniging in de regio Zuid-Holland-Zuid. Er wordt competitie gespeeld op dinsdagmiddagen, vrijdagavonden, zaterdagen en zondagen. De landelijke (zondag)competitie is het meest prestatiegericht.

Ook in de herfst (september/oktober) wordt in KNLTB-verband competitie gespeeld.

Gedurende de competitie (en tijdens een aantal toernooien) zijn de banen bezet voor genoemde evenementen. Op zaterdag en zondag zijn in beginsel alle banen daarvoor gereserveerd. Bij de overige competities is er beperkte speelruimte. Zie ook het jaarprogramma.

Competitie

Beleid omgangsvormen DASH’35

Dash’35 wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar de leden met plezier hun sport beleven en waar de bezoekers zich welkom voelen. Bij dat streven passen geen ongewenste omgangsvormen. Het bestuur van Dash’35 doet zijn uiterste best om ongewenst gedrag te voorkomen en áls dat desondanks toch voorkomt, de gevolgen daarvan te minimaliseren.

De volgende maatregelen zijn door het bestuur van Dash ‘35 genomen om ongewenst gedrag te voorkómen:

 • Er is beleid omgangsvormen opgesteld.
 • Leden worden geïnformeerd over dit beleid via de website en vanaf 2019 in de jaargids.
 • Er is een vertrouwenspersoon aangesteld (VCP).
  Deze functionaris neemt binnen de vereniging een onafhankelijke positie in en is aanspreekbaar in onverhoopte gevallen van ongewenst gedrag.
  Binnen Dash is dat ons lid Elize van Schaardenburg. Zij is bereikbaar via mail: evanschaardenburg@xs4all.nl.
  De VCP is in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • In het jaarverslag is vanaf 2018 aandacht voor omgangsvormen en risicopunten.

Download beleid

Partners van Dash'35