28 september 2023 | Rolstoeltennis

Nieuws van de rollers

De Dash’35 rollersgroep is de laatste periode leuk uitgebreid met een paar nieuwe enthousiaste spelers. Het is fantastisch om te zien dat deze groep steeds groter wordt.

Clinic Para European Championship

Op 14 augustus hebben 5 rollerleden van Dash’35 geholpen bij de clinic die verzorgd werd door de Esther Vergeer Foundation tijdens het Para European Championship op het tijdelijk aangelegde tenniscourt op het Schouwburgplein in Rotterdam. Aanwezig waren: Marijn, Lotte, Anouk, Yira en Ivar.

Dordt Sportcongres & Verenigingendag Zwijndrecht

Ivar en rolstoelcommissielid Marianne vd Meiracker hebben de afgelopen periode het rolstoeltennis verder gepromoot door aanwezig te zijn bij de Regionale Bijeenkomst van de regio Zuid Holland Zuid op het Para European Championship in Ahoy en op het Dordt Sportcongres; op beide bijeenkomsten werd een pleidooi gehouden voor meer samenwerking op gebied van aangepast en inclusief sporten en Ivar en Marianne hebben onze rollergroep daar vertegenwoordigd en gesproken over dit thema.

Ook in Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht waren zij aanwezig op de Verenigingendag als vertegenwoordigers van de rollersgroep van Dash’35. Veel mensen hebben kunnen ervaren hoe leuk het is om te rolstoeltennissen. Er zijn mooie nieuwe contacten uit voortgekomen.

Ivar van Rijt op de US Open

3 september vertrok Ivar naar New York voor de US Open. Ivar had veel pech met de loting en moest zowel in de single als in de dubbel tegen de als nummer 1 geplaatste. Toch was het een fantastische ervaring en heeft hij zijn beste partij ooit gespeeld. Ivar staat op dit moment nummer 4 van de ITF wereldranklijst junioren. Iedereen die Ivar gesponsord heeft: bedankt!

Toernooien

Onze rollers Lotte, Yira en Marijn speelden in het weekend van 8 t/m 10 september een toernooi in Barneveld. Allemaal hebben ze de finales gehaald.  Marijn heeft die van hem gewonnen. Lotte en Yira moesten tegen elkaar, dus winst voor een Dash’35-lid was verzekerd. Yira bleek uiteindelijk de sterkste, ondanks de goede tegenstand van Lotte. Gefeliciteerd met jullie finales en alle andere overwinningen tijdens het toernooi!

Rollersclinic Nationale Sportweek

Er waren bij clinics tijdens de Nationale Sportweek op zaterdag 23 september 3 geïnteresseerde rollers op de club om te ontdekken hoe leuk rolstoeltennis is. Anouk en Yira ondersteunden Peter-Paul bij de clinic.